A párásító alkalmazásával végleg búcsút inthet a száraz levegőnek, és a vele járó kellemetlenségeknek. Ugyan a legtöbb helyen a magas páratartalomról, és negatív következményeiről lehet olvasni (jogosan, hiszen a jelenség valóban megannyi kényelmetlenséget okozhat), de nem szabad elfeledkezni a száraz levegőről sem. A probléma nem csak télen jelentkezhet.
 
Az ideális páratartalom, magától, külső segítség nélkül ritkán „áll” be. Vagy egy kicsit magasabb az érték a normálisnál, vagy egy kicsit alacsonyabb. Tény, hogy leggyakrabban télen, a fűtési szezon beköszöntével kopogtat be az ajtaján a száraz levegő, ami az alacsony páratartalommal függ össze. A párásító készülék közreműködésével, azonban egyszer, és mindenkorra megoldhatja ezt a problémát is. A száraz levegő irritálja a nyálkahártyákat, szemviszketést, náthát, köhögést okozva.
 
A leggyorsabb orvosság ilyen esetekben, ha egy kancsó vizet tesz a fűtőtestre, mely elpárolgásával helyrebillenti a levegő páraértékét. Igen ám, de egyensúly ebben az esetben sem hozható létre, pláne nem tartósan. Ráadásul az alacsony páratartalommal nem csak télen gyűlhet meg a baja. Akár a nyári forróság idején is szenvedhet a kellemetlen tünetektől, a légszomjtól.
 
A párásító berendezés előnye, hogy néhány egyszerű mozdulatot követően végérvényesen megfeledkezhet az ideális páratartalom témaköréről, hiszen a készülék gondoskodik az optimális körülményekről. Télen-nyáron, minden időben. A zajszennyezéstől sem kell tartania. Egészen egyszerűen a beüzemelését követően élvezheti a megfelelő környezetet, mely pozitívan befolyásolja közérzetét, és hangulatát.
 
Fontos a párásítók rendszeres karbantartása, tisztítása! Tartsa be a használati utasítás leírásait ezzel kapcsolatban. Emellett mindenképp javasoljuk a Secosan Stick megvásárlását is, ami 6 hónapon keresztül jelentősen csökkenti a csíraszámot a készülékekben. a