Páratartalom mérő

A lakásunk levegőjének páratartalmát megállapíthatjuk egy páratartalom mérő készülékkel. Ez azért nagyon fontos, mert a túlzott nedvesség tartós jelenléte otthonunkban a szervezetünkre, és a lakásra, berendezési tárgyainkra is káros lehet. Ebbe a nedves környezetbe telepednek meg legkönnyebben a penész spórák, a vírusok, és egyéb baktériumok is.

A páratartalom mérése

A higrométer, más néven légnedvesség mérő, a levegőben lévő vízpára mennyiségét meghatározó műszer. A relatív páratartalom mérésére háromféle higrométer típust használnak. A páratartalom mérés házilag nem könnyű dolog, de a szobában lévő páratartalom magasságára illetve a túl alacsony értékére mi magunk is felfigyelhetünk. Ehhez csak észlelnünk kell bizonyos jeleket. A túl magas a páratartalomra a lakásban, nagyon sok jel van, mint a penészes felületek megjelenése, a pára lecsapódása a növények leveleire, a tárgyakra, illetve akár tapasztalhatunk egy igen erős, kellemetlen dohszagot is a lakásban.

Miért fontos a páratartalom?

A nem megfelelő páratartalom számos betegség hátterében ott van. Nem is gondolnánk, de akár a rossz közérzetünk, a fejfájásunk okozója is lehet a nem megfelelő páratartalmú környezet. Az ilyen helyiségekben kialakuló penész megjelenésével pedig akár asztmás tüneteket, köhögést, bőr irritációs betegségeket produkálhat szervezetünk. A másik ok pedig az, hogy környezetünk megóvása érdekében is fontos a páratartalom mérése és kordában tartása. Túlzott pára esetében bútoraink, ruháink, de még a szoba falai is penészessé válhatnak. A ház szerkezetében is jelentős károkat okozhat a tartósan penészes falak.

Mi lenne az optimális páratartalom?

Az optimális páratartalom körülbelül 55-60%-ot jelent. Ha ennél az értéknél magasabbat mérünk a páratartalom mérővel, az káros lehet szervezetünk és környezetünk számára. Ha viszont a páratartalom mérő 40% alá csúszik, az köhögést, torokfájást és a növények kiszáradását okozhatja. Egy páratartalom mérő készülék beszerzése nagyon hasznos lehet otthonunkban.

Miért érdemes páramentesítő gépet vásárolni?

Azért, mert ezek a készülékek maguk mérik a páratartalmat, és helyre is hozzák a problémát otthonunkban. Cégünk készülékei megbízható, német termékek, melyeket hosszú távra terveztek. Hatékonyságuk vitathatatlan. Előnyük hogy automatikusan érzékelik a túlzott párát otthonunkban ezért maguktól bekapcsolnak és helyre állítják a helyiség levegőjét. Ez a pára csepp víz formájában kerül a gép erre kialakított tartályába. Ez a tartály rendelkezik egy szintjelzővel és biztonsági kapcsolóval is. Ez azért fontos, mert a tartály telítődésekor a készülék kikapcsolja magát.  A párátlanítás abba marad, így a víz nem tud túl csordulni, nem folyik ki belőle, és ami a legfontosabb nem áztatjuk el ezáltal a lakást a kiszűrt vízzel. Ezek párátlanító gépek nem csak kiváló minőségük, de alacsony áramfogyasztásuk miatt is nagyon jó választást jelentenek. Párátlanítsa otthonát kiváló minőségű, német Trotec, WDH készülékekkel. Válasszon webáruházunkból, vagy kérje szakértőnk tanácsát.