Szeretne megszabadulni a penésztől?

Nem tudja, mihez kezdjen az otthonában uralkodó kellemetlen dohszaggal? Elege van a falakat elcsúfító penészfoltokból? 
penész az egyik legkellemetlenebb látogatója otthonunknak. Jelentős károkat okozhat mind a fal szerkezetben, mind a bútorokban, és nem utolsó sorban az ott élők egészségére is káros hatással lehet, az erre érzékeny emberek esetében, amely köhögéssel és asztmás tünetekkel is járhat. Ezért a penész eltávolítása nagyon fontos feladat, mely nem tűr
halasztást.
Hogyan kezdjünk hozzá a penész eltávolításához otthonunkban?
 
A penész eltávolításával kapcsolatban számos módszert hallani, de fontos ezekről megjegyezni azt, hogy a házi módszerek nem tartósak. Illetve nem szüntetik meg a problémát, mikor eltűnik a penész a felületről. Gondoljunk arra, hogy a penészedést kiváltó tényező nem tűnt el.
Manapság divatos módszer a különböző vegyszerek alkalmazása a penész eltávolítására. Ezeknél a penészmentesítő vegyszereknél a probléma az, hogy ezek csak a tüneteket kezelik és nem az okokat. Ezután a penész eltávolító szerek elpárolognak és a vegyi anyag elpárolgás után nem biztosíthatja a felület további penészmentességét!
 
Ezek alapján belátható, hogy a penész eltávolítása picit bonyolultabb folyamat annál, mint hogy a falat befújjuk valamilyen penészmentesítő anyaggal. Természetesen az sem megfelelő módszer, ha a felületet elfedjük valamivel, például festékkel. Sokan azzal próbálják megoldani ezt a helyzetet, hogy lekaparják a penészt majd tisztasági meszelést végeznek. Valóban a lúgos hatású mész ideig-, óráig, vagyis a mész megszáradásáig megöli a penészgombát, de amint megszárad a festék ez többé nem releváns megoldás.
 

Mi jelenti a végleges megoldást a penész eltávolításában?

Tehát a penész eltávolításának titka abban rejlik, hogy a túl magas párát megszüntetjük. Az ideális páratartalom több tényezőtől függ, de, ha ezt fenntartjuk, akkor nem tud penész elszaporoni. Mindig egyedi, évszak és körülményfüggő, hogy hol mi a megfelelő páratartalom. Több forrásból érdemes tájékozódni, hogy az adott körülmények között mi az optimális. A magas páratartalom megszüntetése párátlanítással érhető el, ehhez különböző páramentesítő készülékek állnak rendelkezésünkre. A túl magas páratartalom, illetve a penészedés megelőzése tehát egy megoldható probléma, ha alkalmazzuk ezeket a párátlanító berendezéseket, a penésznek nincs esélye kialakulni. Így könnyedén meg tudjuk óvni otthonunkat és saját egészségünket is. A különböző páramentesítő készülékekről bővebben tájékozódhat honlapukon, vagy kérdéseivel bizalommal fordulhat hozzánk e-mailben vagy akár személyesen is.A páramentesítő, penészmentesítő készülékek megtekintéséhez kérjük, kattintson ide: Professzionális párátlanítók a penész eltávolítására