Miért szükséges az uszodai párátlanítás?

 
Akinek medencéje, uszodája van, az már tapasztalta, hogy az ember számára megfelelő teremklíma megteremtéséhez és az épület károsodásának elkerülése végett minden uszodában páramentesíteni kell.

Penészedés az uszoda falain

A vízfelület párolog, így a hatalmas zárt térben kicsapódó pára elég nagy bosszúságot is okozhat, mert megjelenik a penész a falakon, és egyéb tárgyakon. A magas páratartalom hatására az uszoda falain elindulhat ezáltal egy gombásodási folyamat.
 
 
Az uszoda látogatói számára fontos a közérzet is. Bizonyos páratartalom felett a vendégek kellemetlenül érzik magukat, sőt az emberi bőr párolgás útján végzett hőleadását is gátolja. Mindezek mellett nagyon fontos a megfelelő szellőztetés, hogy az uszodában mindig legyen friss levegő és ne szaporodjon a penészgomba.

Az épület megóvása a penésztől

 
Fokozott figyelmet igényel a relatív páratartalommegfelelő értéken való tartása, mert ha az tartósan 75% felett van, akkor az épületszerkezet károsodhat. A lecsapódott párában a medencék fertőtlenítésére használt vegyszerek párái is megtalálhatóak, ezért az átnedvesedett falakon keresztül az épület vasszerkezetét is eléri, amely romlást és az elpenészesedett falakról a vakolat lehullását eredményezi. Ha nem foglalkozunk időben ezzel a problémával, akkor az épület véglegesen károsodhat, sőt legrosszabb esetben össze is dőlhet.

Hogy néz ki a penész a falakon?

 
Esztétikai szempontból sem szép látvány az, mikor kicsapódik a pára az ablakokon és még nagyobb gondot okoz, ha a keret fából van, mert előbb-útóbb penészedni fog a felület és legvégül ki kell cserélni. Ezzel egyidőben egy jellegzetes szag, mégpedig a dohszag is megjelenik.

A megoldás: uszodai páramentesítő

Az uszodai párátlanítás nem új dolog. Korábban légcserével oldották meg az uszodák a problémát, de az energiárak növekedésével ez már nem tűnt költséghatékonynak.Ezután hővisszanyerővel ellátott légkezelőket alkamaztak, de ezek nyáron nem tudtak hatékonyan működni. Napjainkban a legjobb megoldást az uszodai párafalók jelentik.

Miért hiányos megoldás a szellőztetés a páramentesítéssel szemben?

 
Szellőztetés esetén a párás-meleg uszodai levegőt kicseréljük a hideg külső levegőre. Ezek után a hideg levegőt fel is kell fűteni. Sokkal hatákonyabb megoldás az uszodai párátlanítás. Ekkor nem kell beengedni a hideg levegőt, ezért ez sokkal költséghatékonyabb.

A probléma megoldása

 
Ezeken a helyeken már nem elég a kisteljesítményű légszárító készülékek használata, mert itt nagy légterek nyílnak egybe, ezért nagyteljesítményű páragyűjtő beüzemelésére van szükség.Erre a feladatra teljes mértékben alkalmasak a szárítókészülékeink, melyeket számos ügyfelünk sikerrel alkalmaz a medenceterek párátlanítására.
Kérjük kattintson ide és tekintse meg uszoda párátlanító készülékünket!   Tekintse meg azokat a településeket, ahol tőlünk vásároltak páramentesítőt